• If you ever spot Spam (either in the forums, or received via forum direct message) please use the Report button at the bottom of each post to make sure a Moderator can handle it quickly. Thanks for your help in keeping things running smoothly!

Disappearing HD channels

Lightuser1

New member
Nov 17, 2014
8
0
0
Since last weekend my Freeview HD channels have been disappearing and re-appearing, both on my Sony TV and my Panasonic Freeview box. In the case of the TV, they appear on the guide but when you select one of the screen is blank and a no signal message appears. On the freeview box they have gone from the guide altogether and you get an 'invalid' message if you try to key in an HD channel. I checked the net and the freeview signal for my location (CM2 area) is supposedly good. I have wondered if the aerial (communal) could be at fault, but I can't see how it would suddenly selectively not receive channels it has always previously picked up without problem.

Any ideas on what could be happening here? (Just as well there's hardly anything to watch on BBC etc at the moment.

Thanks
 

Son_of_SJ

Well-known member
Sep 10, 2009
325
0
18,890
Lightuser1 said:
Since last weekend my Freeview HD channels have been disappearing and re-appearing, both on my Sony TV and my Panasonic Freeview box. In the case of the TV, they appear on the guide but when you select one of the screen is blank and a no signal message appears. On the freeview box they have gone from the guide altogether and you get an 'invalid' message if you try to key in an HD channel. I checked the net and the freeview signal for my location (CM2 area) is supposedly good. I have wondered if the aerial (communal) could be at fault, but I can't see how it would suddenly selectively not receive channels it has always previously picked up without problem.

Any ideas on what could be happening here? (Just as well there's hardly anything to watch on BBC etc at the moment.

Thanks
I have at least one Freeview HD television and one Humax Freeview HD set-top box in every room, and I have not noticed any disappearing SD or HD channels. I think that in the last four days I've had a couple of messages to retune either television or set-top box, but then all the old channels are present again.

Might it be local problem with your transmitter? Where in the UK are you? I'm in Edinburgh.
 

Binman

New member
Aug 22, 2008
56
0
0
I had the same. I lost some BBC HD channels.

There is some advice on the BBC website, something to do with them changing something with the signal. The advice didn't work for me.

Ended up adjusting the aerial in the loft a bit to get a better signal - retuned and got the channels back. Some have changed channel numbers.
 

buzz_lightclick

Well-known member
Nov 21, 2007
206
53
18,870
I lost Sky news HD and Sky Hits HD the cinema channel, a couple of months ago. Nothing appears to be wrong with the signal and the connections are all fine. Really annoying!
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS

Latest posts