• If you ever spot Spam (either in the forums, or received via forum direct message) please use the Report button at the bottom of each post to make sure a Moderator can handle it quickly. Thanks for your help in keeping things running smoothly!

Rega ear Headphone amp connection problem

Woodchippie

New member
Oct 16, 2012
29
0
0
I have connected the headphone amp to the tape output on my amp Cambridge 540, I also have Rega Dac plugged in to Aux input.

I still get sound from speakers, how to I avoid this? Where am I going wrong?
 

Inter_Voice

New member
Oct 5, 2010
62
0
0
I don't think there is anything wrong with your connection. What you need to do is to mute your amplifier. You may try switching off the amp and see if you still get the music from the headphone. Some amp. design may allow signal to pass through even when the amp is off. I have the same situation as yours in my Tucana II. Signal can only pass from, say the Aux to the TAPE OUT when the amp. is switched on. I suspect there is a relay to direct which input signal is to be connected to the Tape out.

Alternatively you can insert a Y splitter to your DAC output and then connect one output to the power amp and one to the headphone amp. Hope the above can help.
 

eggontoast

Well-known member
Feb 23, 2011
451
9
18,895
Or connect the DAC to the headphone amp and the pass through from the headphone amp to the AUX input of the amplifier. You wont need to turn your main amp on then for headphone listening.

Or turn the volume down.

Or connect your main speakers to the Speaker B terminals, you can then switch them off when listening to head-fi on the front panel.
 

ASK THE COMMUNITY

TRENDING THREADS

Latest posts