Marantz PM6010OSE buzzing power supply

admin_exported

New member
Aug 10, 2019
2,556
4
0
Visit site
I recently got a Marantz PM6010OSE of ebay, the amp itself is in perfect condition but ive noticed a bit of a buzz not a loud one, coming from the power supply luckily it doesn't come though the speakers.

So wondering is this normal for this kind of amp or could there be something wrong with it or something about to happen to it.

I have an old Marantz PM34 that doesn't have this problem if it is a problem that is.
 

Andrew Everard

New member
May 30, 2007
1,878
2
0
Visit site
Given that it's a mechanical buzz, could just be a transformer mounting bolt that's loose. Unplug the amp, turn it over and tighten up any screws/bolts you can see from below. If that doesn't cure it, it might be a service job.

Or very dirty mains, but I'm not getting started on that one...
 
A

Anonymous

Guest
I give it a try thou i doudt it dirty mains as my old PM34 doesn't suffer from this problem
 

drummerman

New member
Jan 18, 2008
540
5
0
Visit site
Its a problem associated more with torroidal rather than frame transformers and it can be worse the bigger the thing. I/ve had a Nad years ago with the same problem, changed it twice and it still 'hummed'. I've had enough but wanted to keep it as I liked the amp itself so I removed the torroid then put it back with a rubber grommet between the fixing and it never made rude noises again.

Of course, dont try this at home. If you do and die in the process, I will not accept responsibility.
 

TRENDING THREADS